Etiopiske ulve er hovedsagelig dagaktive, hvilket skyldes, at de gnaverne, som de lever af, også er fremme om dagen. De sover i det åbne, rullet sammen og med snuden stukket under halen for at holde på varmen.
Etiopiske ulve er floklevende. Koblerne består af 3-18 voksne individer (i gennemsnit 6), der er sammen om at forsvare et territorium og ofte sover sammen. Medlemmerne i et kobbel samles til hilseritualer (et fænomen der også kendes fra afrikanske vildhunde) og grænsepatruljering ved daggry, omkring middag og sidst på dagen, men bryder op for at søge føde hver for sig om morgenen og tidligt på eftermiddagen.
I store kobler kan der være næsten dobbelt så mange voksne hanner som hunner. Hannerne i en flok er nært beslægtede, hvilket skyldes, at de bliver i det kobbel, som de er vokset op i. Modsat forlader nogle unge hunner flokken i toårsalderen og lever for sig selv i håbet om engang at opnå rollen som ynglende hun i et andet kobbel.
Etiopiske ulve hyler, så det kan høres på op til fem kilometers afstand.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.