En binturong i den zoologiske have Zoo Vivarium Darmstadt i Tyskland.

Binturongen er den største art i civettefamilien, som er en familie af rovdyr, der også omfatter bl.a. civetter, genetter og musanger.

Faktaboks

Videnskabeligt navn

Arctictis binturong

Også kendt som

binturong (engelsk)

Den vejer 9-20 kg og har en lang, pjusket, gråsort pels og snohale. Den er trælevende og er udbredt fra Nepal og Nordøstindien til Borneo og Java. Binturongen lever i skov.

Føden domineres tilsyneladende af frugt, men binturongen æder også små hvirveldyr samt insekter og andre hvirvelløse dyr. Den lever alene.

Læs mere i Lex

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig